Следващата продукция от вселената на "Междузвездни войни" - анимационна поредица за група елитни клонинги, озаглавена "The Bad Batch" ("Лошата партида"), ще дебютира на стрийминг платформата Disney + на 4 май.

Датата съвпада с неофициалното честване, известно като Ден на "Междузвездни войни", когато феновете на култовата космическа сага се поздравяват с "Нека четвърти бъде с теб".

Продукцията "Локи" на студиа "Marvel" за приключенията на злодея, в чийто образ се превъплъщава актьорът Том Хидълстън, ще започне по стрийминг платформата на 11 юни. Хидълстън играе популярния персонаж в киновселената на "Marvel".

Компания "Disney" оповести през декември миналата година, че планира да разшири вселените на "Marvel" и "Междузвездни войни" с десет нови поредици с цел привличане на зрители към Disney + на фона на съревнованието с Netflix и други стрийминг платформи, пише БТА.

Към началото на годината Disney +, лансирана през ноември 2019 г., имаше 94,9 милиона абонати, отчасти благодарение на популярността на "Мандалорианецът" - спин-оф на "Междузвездни войни", и на сериала "Уандавижън", който е част от киновселената на "Marvel".