Рапърът Травис Скот оглави класацията Hot 100 на "Billboard" за сингли, съобщи сайтът на изданието.

Скот си осигури първенството с парчето "Franchise", записано в сътрудничество с рапъра Young Thug и певицата M.I.A.

Това е четвъртият сингъл, с който Травис Скот покорява върха в чарта, и третият му хит, дебютирал на челна позиция за период под една година. По този показател - най-бързо акумулиране на три сингъла на първо място, Скот изпреварва певицата Ариана Гранде, която отбеляза същото постижение за период от година и четири месеца.

Травис Скот става едва петият изпълнител с минимум три сингъла, дебютирали на челна позиция в списъка на Hot 100. Останалите са Гранде, Джъстин Бийбър, Марая Кери и Дрейк.

С парчето "Franchise" в сътрудничество със Скот, Young Thug се позиционира на върха в чарта за втори път, а M.I.A - за първи.

Първенците от миналата седмица BTS, които прекараха три непоследователни седмици начело в класацията Hot 100 с първия си англоезичен сингъл "Dynamite", са отстъпили на втора позиция.

Третото място в чарта заема рапърката Карди Би с парчето "WAP", записано в сътрудничество с Мegan Тhee Stallion.

Челната петица в класацията Hot 100 се допълва от Дрейк със сингъла "Laugh Now Cry Later", записан в сътрудничество с Lil Durk, и рапъра 24kGolden с парчето "Mood", записано в сътрудничество с рапъра Ян Диор.