Тревожните мисли за дрехи, тегло, телесни извивки и гънки, коса и кожа вълнуват дамите средно по 12 часа и 4 минути седмично или 26 дни годишно.

Голяма част от времето си представителките на нежния пол отделят, за да умуват какво да облекат. Изборът на дрехи отнема 50 минути седмично на средностатистическата съпруга или приятелка.

Веднъж решили как да се издокарат, дамите губят допълнително 1 час и 32 минути в терзания дали изглеждат добре, пишат от БГНЕС.

Сред останалите отнемащи време тревоги на жените са дали не са твърде дебели (1 час и 46 минути) или прекалено слаби (22 минути), дали да прикрият "извивките и гънките" (1 час и 26 минути), дали не изглеждат твърде подути (1 час и 1 минута) и дали косите им не са прекалено чорлави или мазни (57 минути).

Състоянието на кожата също е от голямо значение за дамите и те отделят 2 часа и 22 минути седмично в тревоги за пъпки, петна, липса на тонус и лош тен.

Размерът на гърдите също занимава жените - надарените дами отделят 37 минути на умуване дали не са прекалено пищни, а притежателките на малък бюст се терзаят 32 минути.