Най-често жени между 27 и 35 години искат да променят цвета на зъбите си, особено преди празниците. Въпреки голямото многообразие от подобни процедури, най-популярно остава използването на водороден пероксид.

Понякога избелването на зъбите има негативни последици заради препарата, който се използва. В зависимост от процентното съдържание на водороден пероксид, последиците са различни. Ако пероксидът е над 6%, често зъбите на пациентите стават чувствителни и се усеща болка, когато се приемат топли, студени или сладки храни и течности. А ако е под 6%, тогава се предполага, че препаратът ще бъде понесен без оплаквания. Категорично обаче, ако човек има много болни зъби, много кариеси или страда от кървящи венци, избелването ще му се отрази зле. Всичко е строго индивидуално - зависи от зъбния статус на съответния пациент, а за плюсовете и рисковете на процедурата най-добре е да се направи консултация с личния стоматолог.

Бляскавата визия на празника обаче е задължителна, а важно условие за нея е красивата усмивка. Освен това, дори след като отшумят и последните гърмежи на зарята и на тапите от бутилките шампанско, тя остава с вас. Психолози са установили, че хората с по-бели зъби са по-уверени и с по-големи шансове за успехи в начинанията си.