Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни.

Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините.

Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене.

Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти.

Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне.

Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.