Според Надя, която е завършила в Canadian School of Natural Nutrition, има 3 фактора за поддържането на добро здраве - храна, ниво на физическа активност и стрес. Тя е категорична, че е задължително да се прави детоксикация на тялото поне веднъж годишно. В хранителния ни режим задължително трябва да присъстват зеленолистни растения. "Ако разделим животинското царство на хищници и тревопасни, думичката, която се откроява, е ТРЕВОпасни, те се хранят с трева. Те са здрави, със здрава костна и мускулна структура. Всъщност в момента единствените животни, които имат нашите заболявания, са домашните ни любимци, защото ги храним с нашата храна."

"Много често хората страдащи от автоимунно заболяване нямат представа как точно са стигнали до там. Защо се е случило точно на тях и как да излязат от въртележката на автоимунните заболявания.  Също така много често се наблюдава как едно автоимунно заболяване е само началото и то води след себе си редица други проблеми и заболявания. Затова да разберем как се е стигнало до там е първата крачка към овладяването им. Следващата е да се коригират всички фактори, които му влияят. Поредица от фактори отключват автоимунен процес - излагане на радиация, недостиг на солна киселина в стомаха, недостиг на ценни вещества в организма, дисбаланс в микрофлората на червата, синдрома на пропускливите черва, скрита алергия или непоносимост към дадени храни и др. " - казва Надя.

Повече за причините и възможните решения на проблема - в лекцията на Надя Петрова на зеления фестивал "GoBIO" на 18-ти май.