Това е осъзнат и информиран избор за все повече хора, които поставят еко изисквания към всичко – храните и напитките, които слагат на масата, предметите, които използват в ежедневието си, козметиката, с която се поддържат, дрехите, които обличат, медикаментите, които приемат, автомобилите, които карат.

И тъй като „зелената“ наука във всички направления се развива изключително динамично, за да се запознаем с най-новите тенденции в тази сфера ще ни помогне Green Life Expo - изложение за природосъобразен и здравословен начин на живот, което ще се проведе от 25 до 27 август 2016 година в Експозиционен център Флора–Бургас.

Кои са участниците, с чиито продукти ще може да сверим „биологичните си часовници“?

На всички е ясно, че чистотата на въздуха, който ние дишаме е от първостепенно значение. Ето защо въздухопречиствателят AirFree, представен от фирма "Еванс", с иновативна технология, която изгаря микроорганизмите, е толкова интересен и полезен. Замърсеният въздух се въвлича в керамичното ядро на уреда чрез естествената конвекция на въздуха и микроорганизмите се унищожават от високата температура, независимо от това колко са устойчиви и опасни. Предлагат се различни модели, които могат да бъдат видени на https://airfree.bg, а тествани на самото изложение Green Life Expo.
Снимка
Темата за безопасната ни чистотата е водеща и за продуктите на фирма General Vapeur Company, която е лидер в производството на продукти за екологично почистване за домашни и индустриални нужди. Всеки продукт и аксесоар е разработен и създаден съобразно нуждите на домакинството. Например EVapor 3000i осигурява перфектна чистота, като може да разтвори и най-трудно отстранимото замърсяване и то без използването на опасни разтвори или замърсяващи химически добавки, като по този начин се грижи както за нашето здраве, така и за опазването на околната среда.
Снимка
Подробности за продуктите на http://www.ev-international.com/html/bg, а демонстрации на живо – на Green Life Expo.

За нашето здраве са предназначени и натуралните продукти на фирма "Биониа". Те са навсякъде, само трябва да ги знаем и да ги ползваме. Ние сме природа, както всичко около нас. Осъзнаем ли го, продължаваме напред. Здрави, чисти и щастливи. Аронията, шипката и бирената мая са само част от ценните природните продукти, които повишават имунитета, и ни лекуват от много съвременни болести.

http://www.bionia.bg
Снимка
Екипът на Spa studio Sabina няма да се грижат само за вашия релакс и възстановяване. На посетителите на Green Life Expo те ще предложат безплатна професионална консултация и анализ на кожата, ще демонстрират най-новите иновационни продукти, произведени по последни технологии, както и индивидуален тест за непоносимост към храни, актуални терапии против стареене на кожата и други процедури. Тяхната философия е, че отивайки в SPA центъра е хубаво да се настроите за единение и близост с красотата и природата, да забравете за шума и негативните емоции и чрез природните продукти - водорасли, шоколад, ванилия, грозде, рози, и мед да получите спокойствие, наслада и здраве.

http://www.spastudiosabina.com
Снимка
От "Здравно студио-Варна" ще ви запознаят как можете да изпробвате разнообразие от иновативни методи на грижи за здравето – диагностика с помощта на съвременен квантов анализатор, йонна детоксикация на организма, тестване на аурата чрез био-резонансен уред, терапия чрез био-вълнов генератор и друга модерна диагностика. Ще имате възможност да изберете подходящите за вас хранителни добавки и козметика.

http://www.zdravnostudio.com
Снимка
Фирма "Хенафокс" предлага естествени продукти за коса и тяло, както и традиционни индийски билки, използвани от древни времена в грижата за красива коса и кожа. Селекция от качествени чисти базови масла, от които сами можете да направите желаната комбинация - 100% чисти етерични масла, био козметика с гарантиран натурален произход и аксесоари са само част от продуктите, които ще представят на изложението.

http://www.hennafox.com
Снимка
На Green Life Expo ще се запознаете и с ново поколение пробиотици на "Смартбио", получени в резултат на авангардни технологии, при които всички изходни материали, включително и капсулата, са на основата на 100% био растения - извлечен е от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци.

Щамът GLB44, на основата на който се произвежда Провиотик, е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства. Провиотик се справя със салмонела, ешерихия коли и други лоши бактерии, а така също пази от бактерията, причинител на язви. Продуктът не съдържа никакви следи от мляко, соя, глутен, ядки и други основни алергени. Провиотик е може би единственият български продукт, който се продава с огромен успех на легендарното Пето авеню в Манхатън.

http://www.smartbio.bg
Снимка
Фирма "Биовита 14" ще се представят със серия от 100% натурални продукти за клетъчно здраве - съчетани с иновативна японска технология CombiCaps - единствена на българския пазар. Органични съставки, веган капсули, без ГМО, глутен, лактоза и консерванти.

http://biovita-supplements.eu
Снимка
"Тиенс България" предлагат продукти за здраве, разработени по рецепти на древната китайска медицина, съчетана с най-модерните биотехнологии. Различни видове натурална козметика, хранителни добавки и други интересни продукти като КордиКафе - кафе, обогатено с кордицепс, който прави тази перфектна кафена комбинация още по-уникална и полезна за здравето, като ни запазва енергични и жизнени. Течен екстракт от фурми - според китайската медицина, ежедневната консумация на дори няколко фурми гарантира дълголетие. Тяхното благотворно въздействие върху здравето е открито в древни времена и е потвърдено от съвременната наука. Има доказателства, че, като добавка, китайските фурми са подходящи за хора от всички възрасти. И с още много интересни продукти ще се запознаем на щанда на компанията на Green Life Expo.

http://www.tiens.bg
Снимка
На щанда на "Градина Ветрогон" от град Ахелой ще дегустирате пресен плод годжи бери, отгледан в градина за биологично земеделие. Мерджанът (както е популярно годжи бери в България ) е растение известно от столетия. Авторитетни китайски източници визират различни периоди – 700-2000 години. В продължение на векове китайците са знаели за чудотворните свойства на плодовете и ги използвали пълноценно. Това познание те са получили от Тибетските монаси, които са открили вълшебните свойства на годжи бери. Те отглеждали плодовете в култивирани градини и ги използвали за медицински цели. Постепенно плодчетата от Тибет са пренесени в Китай, където се разпространяват широко. През деветдесетте години годжи бери влиза във фокуса на световните учени. Проучвания са извършени и продължават да се извършват в Американски и Европейски университети. Резултатите до този момент показват, че годжи бери концентрира толкова много минерали и витамини, че няма известни аналози. Плодовете на годжи бери са доказано най-силната хранителна добавка против стареене и един от най-богатите на антиоксиданти плодове в света.

http://www.vetrogon.bg
Снимка
Плодовете на годжи бери са в основата и на натуралната козметика Future&Nature, представена от фирма "Бюти Пръфешънъл". Голямо разнообразие от серуми за лице с моментален лифтинг ефект, серум за околоочен контур, богата гама от кремове за лице, противодействащи на естествения ход на времето, както и възстановяващ гел за ръце и тяло с широкоспектърно въздействие, са продуктите, съчетали в себе си най-новите научни достижения и лечителските умения на древните цивилизации.

http://futureandnature.exsitee.com/

Снимка
Участието на Зоя.БГ - онлайн магазин, е с отношение и фокус върху био козметиката и чистите съставки в нея, както и супер, и био храните. Фирмите, които са представени в Зоя БГ, са малки. Повечето са сформирани като семеен бизнес. Производството обикновено е свързано и с опазване на околната среда. Те използват рециклирани материали, доколкото е възможно, и повечето от тях са базирани в провинцията (Trevarno Organic, GoodKaarma, Handmade Naturals, Akamuti, Alteya Organics). Също така са сертифицирани и одобрени от авторитетни сертифициращи организации, които следят стриктно процеса на производство, произхода на съставките, опаковането и рециклирането. Изследванията показват, че до 60% от това, което нанасяме по кожата си, може да премине в кръвта. Така че, ако сме загрижени за храната, която ядем и се стремим да приемаме повече органични продукти, заради пестицидите и останалите химикали, би трябвало активно да се интересуваме и от съставките на нашите тоалетни принадлежности и козметика.

http://www.zoya.bg
Снимка
На щанда на "Енергиен свят" ще се предлагат оргонити - чрез които може да изчистите негативната енергия в дома си и в пространството, което обитавате. Ще се демонстрира биоенергийна терапия - метод за използване на биополето за насочване на енергия в тялото на човек, който има някакъв здравословен или енергиен проблем. Терапията помага да се възстанови енергийният баланс. Ще се представят и възможностите на кристалотерапията. Безспорно е, че скъпоценните и полускъпоценните камъни въздействат върху физическото, емоционалното и духовното състояние на човека. Ефектът им се дължи на седем основни свойства - химичен състав, елементи, магнитни и електрични свойства, цвят, твърдост, прозрачност и кристална система.

http://www.energiensviat.com

Снимка
А за десерт в августовските жеги ще се разхладим със сладоледите Coppa della Maga (от италиански „Купичката на магьосницата“), представени от Corte Diletto. Това е изискан сладолед от изцяло естествени съставки. Приготвя се с истинско прясно мляко и сметана, а вместо захар използват сладостта на билката стевия, благодарение на която се намалява и калоричността. Coppa della Maga не съдържа консерванти, изкуствени аромати, оцветители и хидрогенирани растителни мазнини. Отличава се с изключително високо качество на вкуса, вложените съставки, визия и опаковки. Това е сладолед, който няма аналог на българския пазар.

http://www.cortediletto.bg/bg
Снимка
И с още много интересни и полезни продукти и услуги ще можете да се запознаете и да опитате на Green Life Expo, за които ще ви информираме своевременно. Ще ви очакваме от 25 до 27 август 2016 година в Експозиционен център Флора–Бургас на среща с по-здравословния и по-пълноценен начин на живот.

Повече информация за изложението Green Life Expo и условия за участие
може да намерите на Фейсбук страницата на събитието, както и на e-mail: [email protected] или на тел.: 0888 307 413 Радмила Александрова.