Актрисата призна, че след десетдневен прием на сместа в комбинация с чай и фрешове е станала по-избухлива. "На десетия ден започнах да халюцинирам и не бях в състояние да мисля трезво", признава Полтроу, която е маниак на тема здравословно хранене и безпрекословно изключи от менюто на децата си въглехидратите и глутена.

Диетата с кленов сироп е доста рестриктивна, но сваля от 5 до 10 кг. само за 10 дни. В нея основните хранения се заменят със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. Консумират се от 6 до 12 чаши дневно от тази напитка и не се консумира никаква друга храна. При необходимост допълнително се пие ментов чай или негазирана вода. Преминаването към нормално хранене става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна.

"Отслабването може да ви уязви, да ви накара да изпитате срам и вина и да ви обърка психиката", предупреждава актрисата, носител на Оскар за най-добра женска роля за "Влюбеният Шекспир" (1998). 40-годишната Полтроу неотдавна издаде книга със здравословни рецепти. Всяка от тях изключва млечни продукти, яйца, соя, захар, кафе, алкохол, месо и морски дарове.

Вижте снимки на слабата Гуинет >>