Снощи певицата катастрофира в центъра на София, а направен й полеви тест за наркотици реагира положително на кокаин. Жана бе задържана в ареста на Първо РУ за 24 часа.

По случая е започнато бързо производство под надзора на Софийска районна прокуратура, съобщиха оттам. Бергендорф е обвинена, че е управлявала лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Предвиденото наказание според закона е от 1 до 3 години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

Бергендорф е освободена от ареста следобед с мярка за неотклонение "подписка".

Адвокатът й Стефан Атанасов коментира в четвъртък за "Нова тв", че във вторник вечерта говорил с нея по телефона.

"Тя беше абсолютно адекватна и нормална. Неадекватен човек няма да звъни 4 пъти на адвоката си, ще прави други неща. Кола, която се е движила пред колата на Жана, е спряла рязко на пешеходна пътека на ул. "Раковски". Жана не е успяла да спре и двата автомобила са се ударили. Очевидно другият участник в катастрофата я е разпознал и е решил да викне полицията. За мен е пълна загадка защо се вика полицията за толкова леко ПТП", обясни Атанасов.

Той добави, че певицата вече е дала кръвна проба, която отказа първоначално, и резултатите ще излязат до дни. По думите му, производството по случая е бързо и ще приключи до седмица.

Вижте снимки на Жана >>

Миналия юли победителката от втория сезон на "X Factor" и тогавашният й приятел Лео бяха задържани от полицията заради битов скандал, а в дома й бе открита марихуана. Тогава не й бяха повдигнати обвинения.