71-годишната Миа сподели радостната вест в профила си в "Туитър", публикувайки снимка на спящото бебе малко след раждането му.

"Приветствам с добре дошла прекрасната ми малка внучка Еванджелин"
, написа щастливата баба.

Вижте снимки на Миа и семейството й >>

Детето е първо за 30-годишната Дилън и съпруга й. Осиновената дъщеря на Миа Фароу оповести, че е бременна през април. През юни синът на Миа - Матю, стана баща на момиче, десетото внуче на актрисата.

Фароу има два брака – с певеца Франк Синатра (1966-1968) и с композитора Андре Превин (1970-1979). Тя има 14 деца, от които 10 са осиновени. Две от осиновените й деца са починали.

Името на Дилън Фароу нашумя през 2014 г., когато тя написа отворено писмо до в. "Ню Йорк таймс", в което обвини осиновителя си Уди Алън, че й е посягал сексуално, разкривайки, че това се е случило за първи път, когато е била едва на седем години. Режисьорът отрече обвиненията и заяви, че те са изфабрикувани от майка й Миа - негова дългогодишна бивша партньорка, с цел да опетни името му.

"Не съм блудствал с Дилън", заяви тогава Уди Алън.

Режисьорът допълни, че се надява един ден тя да разбере, че има любящ баща и че е подведена и използвана от "своята обладана от гняв майка, която е поставила личните си интереси над благото на дъщеря си".