Преди рапърът да влезе в болница, Ким планираше да направи първата си публична поява, след като я обраха в Париж, пише "24 часа".

Вижте снимки на Ким и Кание >>

"За него се грижи цял екип от най-добрите лекари и самият той иска да се справи с това. Загрижена съм, че той може да е бил твърде зает. Струпаха му се много неща наведнъж", каза Кардашиян.

Кание Уест бе приет по спешност в болница заради нестабилното му психическо състояние. Преди това той анулира 21 концерта от северноамериканското си турне.

Сега става ясно, че лекарите са му забранили да ползва компютър и телефон. Освен Ким и семейството й, много от колегите на Кание са загрижени за него и състоянието му.

В последно време Уест, който е носител на награди "Грами", потресе зрителите си по време на концерти. Миналата седмица в Сан Хосе той каза, че не е гласувал на изборите на 4 ноември, но ако го беше направил, е щял да даде гласа си за Доналд Тръмп. Това изявление шокира неговите почитатели, защото той участва в предизборната кампания на Хилъри Клинтън заедно с Бионсе и Джей Зи.

В събота на концерт в Сакраменто Кание изпълни три песни и после произнесе гневна и несвързана реч, в която разкритикува Бионсе, Джей Зи и основателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърг. Той упрекна Бионсе, че отказвала да се яви на церемония по получаване на награди, ако не й бъде гарантирано, че ще получи наградата за "Най-добър видеоклип на годината", очевидно визирайки церемонията за наградите "Грами".

После каза, че Джей Зи имал наемни убийци и го помоли да не му ги праща.

Накрая обвини Марк Зукърбърг, че не му е дал 53 милиона долара, за да покрие дълговете си.

После певецът хвърли микрофона и напусна сцената, след като беше излязъл за концерта с час и половина закъснение. Разгневената публика тогава започна да скандира: "Кание, майната ти!".