Когато на бял свят се появи първото дете на принц Уилям и жена му Катрин - малкият Джордж, целият свят приветства събитието. Именно той ще оглави един ден британския престол. Засега семейството живее далеч от Лондон - в Анмър Хол, но скоро ще се наложи, заради училището на Джордж, да се премести в британската столица. Принц Джордж е роден на 22 юли 2013 г.

Естел е дъщеря на шведската принцеса Виктория и принц Даниел Вестлинг, бивш неин инструктор по фитнес и собственик на няколко спортни салона. Това е добър пример, че е отминало времето на уговорените сватби между монархическите династии в света. Бъдещето на момиченцето е да наследи от майка си шведската корона. Естел е весела, обожава да танцува и от 4-годишна учи балет в Стокхолм. Родена е на 23 февруари 2012 г.

Вижте снимки >>

Принцеса Леонор е голямата дъщеря на испанския крал Фелипе VI и съпругата му Летисия. Родителите й полагат големи грижи за нейното добро образование. Леонор учи няколко чужди езика, занимава се с музика и балет, кара ски. Естествено, като потенциална наследница на короната, я учат и на светски етикет. А понеже кралят на Испания е и върховен главнокомандващ на войската, на Леонор ще й се наложи да служи и в армията. Тя е родена на 31 октомври 2005 г.

Кристиан е първородният син на датския принц Фредерик и съпругата му Мери, които имат общо четири деца. Многодетното семейство целокупно се занимава със спорт и посещава културни мероприятия. Кристиан расте жизнерадостно и буйно дете, което обича да общува с деца на неговата възраст, без значение от общественото им положение, и това го прави любимец на всички в Дания. Принц Кристиан е роден през 2005 г.

Катарина-Амалия е най-голямата от трите дъщери на краля на Холандия Вилем-Александър и жена му Максима. Всъщност, баща й е единственият мъж в 130-годишното управление на Кралство Нидерландия. И ето че отново жена, в лицето на Катарина-Амалия, ще управлява Холандия. Тя е родена на 31 октомври 2003 г.

Елисавета е първородната от четирите деца на белгийския крал Филип и жена му Матилда. Ели владее холандски, немски и френски език, има безупречно поведение на светски места и всички я обожават. Принцеса Елисавета е родена на 25 октомври 2001 г.

Ингрид е голямата дъщеря на норвежкия принц Хакон и съпругата му Мете-Марит. Северната принцеса е възпитавана строго от родителите си. Първоначално учи в обикновено училище, близо до дома, а после я записват в частна школа с преподаване на английски език, където обучават и братята й. Принцеса Ингрид е родена на 21 януари 2004 г.

Тези деца са избраници на съдбата, но както знаем, царската корона е "тежка", така че сега е времето да бъдат просто деца, да имат безгрижно детство. Да се надяваме, че родителите им, като съвременни монарси, разбират това.