Адвокатът на австралийския актьор Джефри Ръш твърди в писмено показание пред съда, че неговият клиент е спрял да се храни, не излиза от дома си и се събужда всяка сутрин с ужасяващо чувство на страх заради обвинения в неприлично поведение спрямо актриса.

Носителят на "Оскар" беше обвинен от излизащия в Сидни в. "Дейли телеграф", че последвал актриса в тоалетната по време на парти след театрално представление. Ръш заведе дело за клевета срещу австралийския вестник.

Въпросната актриса му партнирала в постановката "Крал Лир" на Театралната компания в Сидни през 2015 г. Ерин Джийн Норвил била в образа на Корделия, докато 66-годишният актьор изпълнявал главната роля. В документите се казва, че Ръш докосвал Норвил по начин, който я накарал да се почувства неудобно в 5 отделни случая през финалната седмица на постановката.

Адвокатът на Ръш заяви, че обвиненията са неясни, пишат от БТА. Вестникът обаче ще се опита да докаже, че актьорът имал толкова скандално поведение, че компанията решила повече да не работи с него.

Според съдебните документи Норвил била разстроена и казала на Ръш да престане след първото му докосване на сцената, което не било предвидено по сценарий, нито било нужно за представлението.

Актьорът е обвинен също, че я последвал в женската тоалетна в ресторант по време на честване с актьорския състав след финалното представление. Ръш останал пред тоалетната, докато актрисата не му казала да си отиде.

Адвокатът на Джефри Ръш Никълъс Пулън изтъква, че клиентът му е изпитал невероятен стрес след несправедливите по неговите думи обвинения. Той страдал от безсъние и чувство за тревожност, за което се налагало лечение.