Амбър Хърд беше обвинена също, че е представила фалшив документ, съобщи "Асошиейтед прес". Максималното наказание по първото обвинение е 10 години затвор и глоба от 102 000 австралийски долара (75 000 щатски долара), а по второто - до 1 година затвор и глоба от 10 200 австралийски долара.

Вижте снимки на Амбър и Джони >>

Издадена е и призовка Хърд да се яви в съд в Куинсланд на 7 септември. Адвокатите й могат да поискат разрешение тя да не присъства, но понеже обвиненията са сериозни, е възможно тя да се яви лично. Дори и да бъде осъдена, актрисата надали ще трябва да лежи дълго в затвор, защото кучетата са върнати в САЩ преди крайния срок от 72 часа, пише БТА.

Джони Деп снимаше в Австралия петия филм от екранната сага "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории" (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), когато скандалът избухна в края на май.

Австралийците са много стриктни за карантинните мерки, налагани на животните, пристигащи от чужбина, тъй като те могат да разпространят опасни болести. Министърът на селското стопанство Барнаби Джойс се впусна в остра кампания срещу холивудските звезди.

"Крайно време е Пистъл и Бу да си обират крушите и да си ходят в САЩ!", каза той, като ги заплаши с евтаназия.

Двата йоркширски териера се завърнаха в родината си няколко дни по-късно с частния самолет на холивудската двойка.