По принцип сме свикнали да виждаме популярните имена у нас да копират световните звезди - тяхната работа или визия. Затова не се учудваме, ако българска песен, вървяща по радиото, звучи точно като утвърдил се американски хит, нито пък се изненадваме, ако някоя от именитите ни дами се появи в рокля, която е досущ като тази на Дженифър Лопес, например. Приели сме всичко това за нормално и не му обръщаме особено внимание.

Вижте снимки >>

Това, което би ни озадачило, е, ако ситуацията бе "наопаки" и величията на шоубизнеса имитираха нашите артисти... Е, по една чиста случайност това се случи. Разбира се, съвсем несъзнателно.

Оказва се, че екстравагантния тоалет, с който Били Портър се появи на тазгодишната церемония по връчването на музикалните награди "Грами", страшно много наподобява облеклото отпреди година на попфолк изпълнителя Азис. На отличията Портър пристигна в тюркоазено син блестящ костюм от две части - гащеризон и късо сако. Най-ефектната част от облеклото бе шапката с широка периферия, по чийто ръб се спускаха ресни от камъни.

В официалния си Инстаграм профил, под формата на история, изпълнителят на "Хабиби" сподели колаж от две снимки, с които показва на последователите си, че тази идея му е хрумнала още през лятото на 2019 г. На показаното от Азис изображение, той носи класически костюм в кралско синьо, без риза под сакото си, а на главата му стои подобна шапка, която се отличава с две неща от тази на Били - цветът ѝ е сребрист и има по-къси ресни, които не прикриват цялото му лице, а само очите.

Въпреки това, никой не може да отрече, че замисълът е повече от сходен.

Интересно е, че това не е първия път, в който Портър облича дрехи, чийто модел българският певец вече е показвал. Миналата година Азис показа на почитателите си, че черният костюм-рокля, с който Били пристигна на наградите "Оскар", се доближава до негово облекло от 2003 г. Някои хора в мрежата вече се питат дали Били наистина не черпи вдъхновение от нашенеца.

Наред с модните сравнения, Васил Боянов, както е истинското име на 41-годишният певец, сподели кратки видеа в социалната мрежа, с които изтъкна на своите фенове някои факти за себе си, част от които малко известни.

"Здравей, аз съм Азис! Циганин съм. Роден съм в затвор. Не съм образован. Майка ми ме обличаше от контейнерите с червен кръст. Хранили сме се с продукти, които супермаркетите изхвърлят, и сме били гонени заради това. Започнах работа на 10 - разхождах кучета и разнасях рекламни брошури. За мен казваха, че ще стана бездомник", гласят те.