40-годишната певица е подписала договор за 15 милиона долара с издателство "Simon & Schuster" за мемоарна книга, съобщи сп. "People". Новината за договора ѝ идва три месеца след като съдията прекрати 13-годишното попечителство над изпълнителката на "Тoxic". 

През последните няколко месеца поп звездата говори открито за отчуждението си от семейството - баща си Джеймс, майка си Лин и сестра си Джейми Лин Спиърс.

"Това послание е към моето семейство. За това, че ме наранявате много по-силно, отколкото някога ще разберете!", написа тя в социалните мрежи през октомври. "Знам, че настойничеството е на път да приключи, но все още искам справедливост!"

Певицата, която твърди, че през последното десетилетие е била изправена пред "злоупотреба с настойничеството", все още е въвлечена в съдебни битки с баща си, който поиска тя да продължи да плаща съдебните му такси, въпреки че попечителството му над нея беше прекратено през ноември миналата година.

Embed from Getty Images

През януари блондинката подаде документи в отговор, в които твърди, че той  е нарушил калифорнийските стандарти за поведение с финансовите си нарушения, докато е действал като неин настойник. От своя страна Джеймс заяви, че винаги е искал най-доброто за дъщеря си.

Докато течеше съдебното заседание за обсъждане на съдебните такси на 19 януари, съдия Бренда Пени от Лос Анджелис не взе решение относно искането на родителя ѝ, а вместо това предпочете то да бъде обсъдено на заседание на 27 юли.

Миналата седмица носителката на "Грами" сподели в профила си в Инстаграм писмото, което е получила от Конгреса на Съединените американски щати, подписано от конгресмените Чарли Крист и Ерик Суалуел и включващо покана за среща.