Деветият студиен албум на британската банда "Coldplay" - Music Of The Spheres днес направи световната си премиера.

Групата разкри и новото музикално видео към важна песен от албума, "Let Somebody Go", съдържащо писан на ръка текст от Крис и гост певицата Селена Гомес.

Миналата седмица "Coldplay" се станаха първата британска банда с дебют на номер едно в US Hot 100 с колаборацията им с BTS, "My Universe". Песента вече събра повече от 100 милиона гледания в Youtube.

Излизането на албума идва ден след като бандата анонсира световно турне по стадионите за 2022 г. Групата е планирала концерти по цялото земно кълбо, а Стария континент ще покори през юли и август догодина.

В петък, 22 октомври, "Coldplay" ще свирят за първи път в новата Climate Pledge Arena в Сиатъл. Изпълнението ще се стриймва глобално безплатно по Amazon Music, Amazon Prime и Twitch.

Музикантите са решили да посветят и много от времето си с идеи за опазване на околната среда. Анонсът за турнето бе придружен от обширен набор от инициативи за устойчивост и екологични ангажименти, включително намаляване на половина емисиите от въглероден диоксид. От бандата се ангажират да засадят по едно ново дърво за всеки продаден билет. Британците се надяват това да са милиони дървета, след като на последната им музикална обиколка присъстваха общо 5,39 милиона души. Ще изпълняват концертите си в зали с кинетични подове, които при скачането на феновете, ще генерират електричество.