Дара не е момиче, което има нужда от шумно представяне, тя сама се представя достатъчно шумно и достатъчно атрактивно. Наскоро младата и талантлива певица се класира на трето място в риалити шоуто "Като две капки вода", а малко след това пусна новия си хит "Ай Ай". Парчето е супер комбинация от трап и поп със силен запомнящ се припев и е поредният знак за всичко с марката DARA - безподобен тембър, силен характер, неустоимо присъствие.

Срещаме се, за да си поговорим за музиката, новия ѝ клип, лятото и всички хубави неща, които ѝ се случват сега.

Вижте снимки на Дара >>

Здравей, Дара! Как започна лятото ти? Имаше ли горещи емоции и пътувания или тепърва предстоят?

Лятото ми започна със супер много работа по новия ми проект "Ай Ай". Бях заета със снимките на видеото към песента, с хореографията за Годишните музикални награди на БГ Радио, с избора на костюми и като цяло с това да се върна на сцената след 4 месеца пауза. Трябваше да си припомня всичко, което съм правила, защото усещането беше като че ли ми се случва за първи път.

Спази ли традицията да посрещнеш Джулай морнинг край морския бряг, все пак си от Варна?

Посрещнах го с много снимки на изгрева, които получих от мои приятели и фенове, иначе бях вкъщи на дивана (смее се). Имах ангажимент в София предната вечер и трябваше да остана тук, но се надявам много скоро да стигна до морето.

Наскоро пусна видеото към новата си песен "Ай Ай", което мигновено превъртя брояча на YouTube, събирайки над 200 хил. гледания за по-малко от 48 ч. Очакваше ли подобен успех?

Получавам много добри отзиви и виждам, че парчето се харесва, което е най-голямата награда за един артист.

Съавтор си на текста, който описва на слушателите една наистина уверена в себе си и непоколебима жена. Доближава ли се този образ до твоята истинска същност?

Да, естествено. Текста написах заедно с Венци от дуото Pavell & Venci Venc", който освен мой колега през годините се превърна в един от най-близките ми приятели. Разбираме се само с поглед и той е сред хората, които винаги ми помагат да изразя себе си по възможно най-добрия начин. Имаме много силна връзка на емоционално ниво. Иначе песента отново създадох заедно с Кристиан Тарчеа - Моноар и много скоро предстои да излезе и английската версия на "Ай Ай".

Снимка: Virginia Records

Как би описала замисъла на клипа?

Направихме видеото с двама от най-близките ми приятели - режисьорът Емануил Алберт и операторът Христин Николов и това със сигурност е един от най-любимите ми проекти. Представена съм като едно свръхестествено създание, което има силата на огъня и превръща мъжете в цветя. По стечение на обстоятелствата момчетата около мен все по-често се изгарят сами, въпреки моето желание да се превърнат в красиви цветя (смее се).

Твоята героиня е вълшебна жена, но ти самата искала ли си някога да имаш свръхестествени сили? Какви?

Да помагам на хората, да нося щастие и да ги лекувам от проблемите, които имат. Искам да мога да влизам в съзнанието им понякога, за да им показвам, че животът може да бъде красив.

Снимка: Virginia Records

Във видеото превръщаш Тони Куон в черна роза с целувката си. Какво символизира тази магическа трансформация?

Чели ли сте "Малкият принц"? Това е моето опитомяване, защото за мен мъжете имат тежката роля да са винаги непоколебими и силни, а това за мен не е правилно. Всеки мъж трябва да е силен, но да има и своята нежност. Винаги се опитвам да докосна тези хора с любов.

Снимките на "Ай Ай" са се състояли на шест различни локации, при това само за 20 часа. Как успяхте да се справите за толкова кратко време?

С много бързане (смее се). Започнахме със снимките от ранни зори и продължихме до полунощ. Сред локациите са парк, изоставен басейн, джелатерия, баскетболно игрище и оранжерия, която изцяло пренаредихме, за да изглежда така, както я виждате във видеото. Трябваше да заснемем кадрите в оранжерията точно в средата на деня, сами можете да си представите каква беше температурата вътре.

Режисьорът на видеото, както и операторът, са твои приятели от детство. Мислила ли си, че ще настъпи ден, в който ще работите заедно?

Винаги съм го знаела. Нито единият, нито другият са си представяли, че ще правят това, с което се занимават в момента. Три години повтарях как един ден ще работя с тях, защото имат младежка визия и разбират от естетика и красота, която на мен ми допада.

Сещаш ли се за някоя забавна случка от миналото с тези две момчета?

Когато се запознахме с Христин, прекарахме три седмици във Варна само двамата, макар че останалите приятели също бяха там, те се занимаваха с други неща. Ние си говорихме, играхме федербал, волейбол, ходихме на плаж и го взимах на мои участия, когато имах. Кликнахме веднага и се роди едно истинско приятелство между нас.

Във видеото към "Ай Ай" участват и два добермана, с които впоследствие отказваш да се разделиш. Означава ли това, че си ги приютила у дома си? Как взе това решение? Все пак да гледаш куче е сериозна отговорност, а да се грижиш за две със сигурност е предизвикателство.

Водим преговори със стопанина на кучетата дали мога да си ги взема вкъщи (смее се). Шегувам се, разбира се. Нямам домашен любимец все още, но запознанството ми с двата добермана беше доста забавно. Трудното беше да ги накараме да седят мирно през цялото това време.

Снимка: Virginia Records

Тази година участва в предаването "Като две капки вода". Какво ново научи за себе си в шоуто?

Научих себе си на още по-голяма дисциплина и може би станах малко по-уверена. Аз съм от хората, които знаят какво могат да правят, но не винаги имат вяра в това, за разлика от семейството, феновете и екипът ми, които винаги са 100% сигурни в мен. Обикновено толкова много се съсредоточавам в това, което правя, че не отделям особено внимание на това как изглежда отстрани и съм изненадана, когато хората ме похвалят. Може би след две години ще се върна назад и ще мога да кажа какво съм направила и научила, защото едва сега се започнах да поглеждам назад към участието ми в "Х Фактор" и да гледам по-детайлно на нещата. Забелязваме и осъзнаваме това, което ни се е случило на доста по-късен етап, но със сигурност "Като две капки вода" беше едно от най вълнуващите ми преживявания до момента.

Снимка: Facebook/Kато две капки вода

Сприятели ли се с останалите участници?

Станахме страхотни приятели. Много са готини и всеки е различен един от друг, което ме кара да се чувствам добре сред тях. Общуваме и се виждаме, когато имаме възможност.

Кой бе най-трудният за теб образ?

Нямаше лесен образ, ако трябва да бъда честна. Пях на 6 различни езика - английски, руски, турски, испански, корейски и български, което беше голямо предизвикателство за мен. Трябваше да се уча да пея и да се държа като различни хора, всичко е сложно, когато не е мен. Цял живот съм се старала да не приличам на никого и да съм вярна на себе си и изведнъж минах през 15 тотално различни образа.

А този, в който искаше да се превъплътиш, но не ти се падна?

Много исках да направя Камелия - "Луда по тебе" (смее се).

Какво ти предстои сега?

Надявам се пътуване до Варна, за да видя приятелите и семейството си.

Снимка: Virginia Records