Канадският певец Джъстийн Бийбър разкри, че е засегнат от лаймска болест и хронична мононуклеоза, съобщават световните агенции.

В публикация в Инстаграм 25-годишният изпълнител отбелязва, че в последно време доста хора са критикували начина, по който изглежда, приписвайки го на употребата на наркотици.

Вижте снимки на певеца >>

"Тези хора не са наясно, че наскоро бях диагностициран с лаймска болест и сериозна форма на хронична мононуклеоза, които засегнаха кожата, мозъчните функции, енергията и здравето ми като цяло", пише Джъстин Бийбър.

"Последните две години бяха трудни, но с подходящото лечение, което ще помогне за справяне с тази засега нелечима болест, аз ще се завърна по-добре от всякога", допълва певецът.

Бийбър казва още, че здравословните му проблеми са сред темите, които ще проследи предстоящата му документална поредица.

Преди седмица изпълнителят оповести, че на 27 януари в Ютюб ще стартира документална поредица от 10 епизода, озаглавена "Джъстин Бийбър: Сезони".

От Ютюб разкриха, че поредицата ще предложи "задкулисен" поглед към личния живот на Бийбър, в това число и непоказвани кадри от сватбата му с Хейли Болдуин и всекидневието с хората от най-близкото му обкръжение. Феновете ще могат да проследят и размишленията на певеца върху върховете и спадовете, съпътствали израстването му пред погледа на обществото. Бийбър покани почитателите на пътешествие, довело до появата на най-личния албум в досегашната му кариера.

Десетте епизода ще проследят работата на поп певеца над първия му нов албум от 2015 г. На 3 януари Джъстин Бийбър пусна първия сингъл от него, озаглавен "Yummy". Изпълнителят оповести и турне, което ще започне през май следващата година и ще приключи през септември. В рамките му Бийбър ще изнесе 45 концерта в САЩ и Канада.

През изминалата година в серия публикации в Инстаграм певецът направи 124-те си милиона последователи съпричастни на борбата му с депресията, злоупотребата с наркотици, славата. Бийбър сподели, че за възстановяването му са помогнали религията и съпругата му.