Джиджи Хадид стана поредната знаменитост, която обеща голяма парична сума за хората в Украйна, засегнати от войната с Русия. 26-годишният супермодел излезе на модния подиум през тази Седмица на модата и обеща да направи огромно дарение за украинците, които са пострадали от войната. Звездата публикува пост в Инстаграм в неделя, за да направи съобщението пред своите 72,7 милиона последователи.

Тя обясни, че макар работата ѝ да се върти около модния подиум, нейна отговорност е и да се отблагодари на нуждаещите се и го прави в голяма степен, като дарява цялата си печалба от кампанията за есента на 2022 г. на организации в Украйна.

В дългия пост, който е качила заедно със снимки от последните си модни ревюта, тя пише: " Наличието на определен график за месеца на модата означава, че аз и моите колеги често представяме нови модни колекции по време на такива моменти в историята на човечеството.

"Не можем да контролираме повечето от работните си графици. Следвайки стъпките на моя приятел @micarganaraz, обещавам да даря приходите си, за да помогна на страдащите от войната в Украйна, както и да продължа да подкрепям тези, които преживяват същото в Палестина. Очите и сърцата ни трябва да са отворени за всички човешки несправедливости. Нека всички да се виждаме като братя и сестри, отвъд политиката, отвъд расата, отвъд религията. В края на краищата за войната се плаща с невинни животи."

Тя завършва поста си с посланието:

"ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ УКРАЙНА. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ПАЛЕСТИНА. МИР. МИР. МИР."

Постът ѝ беше посрещнат с много позитивизъм от последователите ѝ, като над 1,4 милиона души - включително Хейли Бийбър - натиснаха бутона "харесвам".

Миналия месец Джиджи също така остави изявление в профила си в Инстаграм във връзка с конфликта в Украйна. Тогава тя написа: ""Сърцето ми боли за Украйна и всички, които са засегнати от тази невъобразима реалност".

След това тя се обърна към президента Путин с думите: "Сред другите знаменитости, които даряват средства за украинските каузи, са Мила Кунис и Аштън Къчър. Актрисата Мила е родена в Украйна и заедно със съпруга си - и бивш колега от "Шоуто на 70-те" - обеща да дари до 2,25 милиона паунда.