Принц Хари и съпругата му Меган прекъснаха връзките си с едни от най-големите таблоиди във Великобритания и заявиха, че възприемат политика на "нулево ангажиране" спрямо тях, предаде Ройтерс.

Кралските особи, които се отказаха от официалните си ангажименти към кралското семейство миналия месец, изпратиха писмо до редакциите на вестниците "Сън", "Дейли мейл", "Дейли експрес" и "Дейли мирър" в неделя, в което очертаха новата си политика спрямо тях.

"Нашата цел не е да избягваме критиката. Не става дума и за спиране на публичния диалог и за цензуриране на добросъвестни репортажи. Медиите имат право да отразяват и да изказват мнения за херцозите на Съсекс, добри или лоши, но те не могат да бъдат основани на лъжи", се казва в писмото. Кралските особи заявиха, че няма да служат повече за разменна монета в медийната икономика за повече кликвания в сайтовете и на изкривената истина.

Във връзка с новото отношение на принц Хари и неговата съпруга Меган споменатите таблоиди вече няма да имат право да получават актуална информация и снимки от кралската двойка и техни журналисти няма да бъдат допускани до свързани с херцозите медийни събития.