Принц Хари и съпругата му Меган започнаха първата си официална визита като семейство заедно със сина си Арчи в понеделник в Южна Африка.

Вижте снимки >>

През кралските фенове херцогинята на Съсекс каза:

"Тук съм като майка, жена, цветнокожа жена и ваша сестра."

През първия ден на визитата Меган се появи с два тоалета - единият бе черна рокля със смесен принт, съчетаващ различни форми, напомнящи елементи, вдъхновени от биологията, а отдалеч приличаха на анималистични мотиви. Тя бе с къс ръкав и премятане. Другият тоалет бе едноцветна рокля в синьо с копчета по цялата дължина, съчетана с черни еспадрили на платформа. Тя бе със същия тоалет миналата година през октомври по време на посещението в Тонга.

10-дневната визита на представителите на британското кралско семейство започна в Кейп Таун със среща с представителите на проекти, които обувават жени и момичета за техните права и самозащита. Хари потанцува по време музикалния поздрав в град Нианга. Локацията не бе обявена публично предварително от съображения за сигурност.

"Като човек, който е посещавал тази прекрасба страна много пъти и като човек, който гледа на Кейп Таун като уникално и специално място в Африка, бих искал да ви уверя, че първата ни визита като семейство - със съпругата ми - е фокусирана върху значимите предизвикателства, с които милиони южноафриканци се сблъскват и да признаем, че се чувствае силни тук", каза принц Хари.

По-късно тази седмица Хари ще замине за Ботсвана, Ангола и Малави.

Двойката пристига в Южна Африка в момент, в който страната е разтърсена от изнасилването и убийството на студентка. Това отключи недоволството на хиляди жени, уморени от насилието в страна, в която всеки ден се регистрират повече от 100 изнасилвания.

Въпреки че кралската визита не предизвика голямо въодушевление, както в други части на общността, имаше и хора, които се зарадваха на визитата на Меган, която често говори за правата на жените.