Професионален имитатор на Елвис Пресли изнесе импровизиран концерт в Шотландия, за да повдигне духа на населението, което е в изолация заради новия коронавирус, предаде Франс прес.

Изпълненията му бяха посрещнати с ентусиазъм от съседи, но станаха причина също за посещение на полицията.

Дийн Олсоп инсталирал високоговорители на балкона на жилището си в Коутбридж, източно от Глазгоу, преди да изпълни хита "Burning Love" от 1972 г. Той носел характерно за Краля на рока бяло сценично облекло.

Видеото с импровизирания му концерт е гледано хиляди пъти в интернет. Кадри показват как съседи възторжено аплодират Олсоп, който от 14 години имитира Елвис. Забелязват се обаче и униформени полицаи, които са застанали пред вратата на жилището му под освиркванията на жители на квартала.

"Направих това за Британската здравна служба и полицията. Никой на улицата не знаеше какво възнамерявам да сторя. Бях изнервен повече, отколкото при сценичните си изяви",  заяви 47-годишният имитатор на Елвис. 

Според него полицията го навестила, след като получила оплакване. Полицаите обаче видели нещата откъм смешната им страна, предава БТА.

"Те просто ми казаха, че гласът ми се чува през три улици, но не настояха да намаля звука. Оставиха ме да довърша концерта си", поясни Олсоп.