Ванеса Хъджинс е красива и известна, освен това притежава перфектно тяло. Като почти всяка жена обаче, тя също има своите комплекси. Дълги години Ванеса страда от липса на самочувствие. И едва след навършването на 30 години спокойно може да каже, че е открила своя баланс.

Вижте снимки на Ванеса >>

Причината да се измъчва е ниският й ръст. Ванеса е висока едва 1.55 м и това дълго време я е комплексирало и я е карало да се сравнява с високите жени около себе си:

"Когато в стаята влезеше висока жена, се чувствах привлечена от начина, по който тя изпълва пространството. Години по-късно си казах: "Добре, да видим с какво и аз бих могла да изпълвам пространството наоколо, макар че съм дребна на ръст." И си дадох сметка, че мога да го направя със своите постижения."

Увереност й дава и това, че поддържа тялото си в най-добра форма.

"Упражненията са като медитация в движение", казва актрисата пред списание Women's Health. Тя тренира на велоергометър, прави пилатес и йога, танцува балет и обича да се разхожда сред природата с приятелки.

Откровена е, че няма как постоянно да се чувства мотивирана. И има тактика - разчита на приятелките си да я държат отговорна за това дали тренира редовно. В нейния случай това означава шест пъти седмично.

В грижата за кожата си обаче действа сама. Не обича да разчита на процедури в салон.

"Влюбих се в това да се грижа сама за кожата си", казва чаровната Ванеса, цитирана от MissBloom.

Снимка: Instagram