Кейт Мидълтън надделя над другата снаха на британския принц Чарлз - Меган Маркъл, като представителката на кралското семейство с най-голямо влияние в модата, съобщи в. "Daily Mail".

Вижте визиите на Кейт >>

Когато херцогинята на Съсекс Меган влезе в кралското семейство през 2017 г., продажбите на по-достъпните ѝ дрехи веднага се увеличаваха. От Мегзит насам обаче влиянието ѝ драстично намаля.

На базата на популярността на тоалетите ѝ от 2017 г. до 2019 г., модният избор на Меган е увеличил търсенето в интернет с 2016%. Откакто с принц Хари обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения обаче, търсенето им е намаляло до едва 31%.

Предпочитанията на Кейт за тази година досега са предизвикали 159% увеличение - доста повече от средните 119% за периода от 2017 г. до 2019 г.

През януари Кейт и Меган отидоха на обществени прояви с палта на марката "Massimo Dutti". И двата модела се оказаха популярни, но търсенето на палтото на Кейт беше осем пъти по-голямо, отколкото на Меган.

Кейт често носи тоалети на скъпи модни къщи, като "Alexander McQeen", но ги редува с достъпна конфекция - от "Mango", "Zara", "Reiss", предава БТА. Именно на такива дрехи търсенето нараства най-много.