Жителка на Лос Анджелис заведе дело срещу Крис Браун, уверявайки, че е била изнасилена по време на парти в дома му. На партито имало много наркотици и алкохол.

Джейн Дау, твърди, че била принудена да посети дома на Браун след концерт в нощен клуб на 23 февруари 2017 г. и че няколко пъти била изнасилена от рапъра Лоуел Грисъм, чието сценично име е Йънг Ло.

В иска, представен пред лосанджелиски съд, се казва, че след концерт в нощния клуб "Уан оук" Дау и съквартирантката й срещнали Грисъм, който ги поканил на парти в звукозаписно студио с Крис Браун. Там Грисъм взел мобилните телефони на двете жени. След това Дау посетила дома на Браун, тъй като Грисъм й казал, че единствено там ще може да получи мобифона си. В дома на Браун партитото продължило. Дау не получила обратно телефона си и не можела да напусне имението, което било заключено.

Според ищцата, 29-годишният Браун дал на гостите си алкохол и твърди наркотици, като ги подканил да се забавляват. Дау отказала да приеме наркотици. Тя се оказала в една стая с няколко жени, които правели секс с Грисъм и Браун. Джейн отказала да се съблече и да прави секс с когото и да било. В иска се уточнява, че й било попречено да напусне помещението и че тя няколко пъти била изнасилена от Грисъм и била сексуално нападната от друга жена, представена като Дау Екс. Когато най-после й било разрешено да напусне стаята и да вземе душ, Джейн си дала сметка, че по тялото й има кръв от другата жена. Джейн Дау повикала такси и се прибрала у дома.