Тестът за новия коронавирус на една от най-популярните френски актриси - Леа Сейду, направен в Париж преди участието й в кинофестивала в Кан, е положителен, съобщи Ройтерс, на която се позова БТА.

Леа Сейду е една от големите звезди на тазгодишното издание на фестивала. Тя участва в четири филма, които са в програмата му. Един от тях е The French Dispatch на режисьора Уес Андерсън.

Говорител на Леа Сейду потвърди, че тестът й е положителен, въпреки че няма симптоми и е ваксинирана. Засега актрисата ще остане под карантина.

The French Dispatch съживява колекция от истории от последния брой на американско списание, публикувано в измислен френски град от 20 век. Във филма участват много звезди: Бенисио дел Торо, Ейдриън Броуди, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Бил Мъри, Оуен Уилсън и други.

Най-престижният кинофестивал, който започна на Френската Ривиера на 6 юли, привлича звезди от цял свят въпреки карантинните мерки. Миналата година той беше отменен, но тази година беше само отложен от май за юли.

Случаите на силно заразния вариант Делта във Франция се увеличават, но вчера фестивалният директор Тиери Фремо увери, че в Кан няма огнище на Covid-19. Създаден е център за бързи тестове близо до червения килим.

Заради пандемията партитата на фестивала са по-малко и обикновено са на яхти, отдалечени от брега.