Нов вид насекомо със "смахнат" усет за мода е кръстено на ексцентричната поп звезда Лейди Гага, съобщи CBS.

Семейството на рогатите цикадки е сред най-удивителните и причудливи насекоми, познати на човечеството. Представителите му имат характерни издатъци, напомнящи за рога или разклонени еленски рога, и често наподобяват разноцветни флагове или мъртви листа на растения. Когато му се предоставя възможността да избере наименование на новооткрит вид, дипломираният студент Брендан Морис от университета на Илинойс в Урбана-Шампейн няма съмнение как ще го кръсти - на известната с ексцентричните си, на моменти дори "смахнати" метаморфози Лейди Гага.

Вижте снимки >>

Насекомото, което спада и към нов род и е от женски пол, е наречено Kaikaia gaga. За първи път е открито преди 30 години в тропическа гора в Никарагуа. Морис и съавторът на проучването, ентомологът Кристофър Дитрих, попадат на екземпляра сред приблизително 1000 образци, предоставени им от Музея по естествена история Карнеги в Питсбърг.

Снимка: Скрийншот International Business Times

Тъй като не са успели да извлекат ДНК от въпросния женски екземпляр, Брендан Морис планира пътешествие до същата гора в Никарагуа, където е открит, за да търси негови живи родственици.

"Ако някое насекомо заслужава името на Лейди Гага, то това е представител на семейството на рогатите цикадки - създания с щури израстъци и смахнат усет за мода, които комуникират помежду си чрез пеене", казва Брендан Морис.