Люксембургската актриса Вики Крипс, която участва в два филма в програмата на кинофестивала в Кан, е една от най-търсените в световното кино.

Тя е в афиша на "Островът на Бергман" от конкурсната програма, представен вчера, и на "Прегърни ме силно" на Матийо Амалрик.

"Беше тя или никой друг, името ѝ веднага се наложи", каза режисьорката Миа Хансен Льов. За нея Крипс е "сияйна актриса, излъчваща простота и интелигентност".

Вижте снимки >>

Вики Крипс живее в Берлин. Тя е изгряваща звезда на световното кино, както каза директорът на международния форум в Кан - Тиери Фремо, в началото на юни. Освен главните роли в двете ленти, представяни в рамките на престижната филмова проява, тя участва в холивудския "Стар" ("Old") на М. Найт Шаямалан, който ще излезе по екраните през юли.

След десетина години с малки роли в европейски продукции, шеметният възход на Крипс започва с "Невидима нишка" на режисьора Пол Томас Андерсън през 2017 г., в който партнирана Даниъл Дей Луис. Оттогава е сред най-търсените млади актриси в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Продукцията "Островът на Бергман" е за двойка режисьори, които търсят вдъхновение на о-в Форьо, където е живял Ингмар Бергман, предава БТА. Той размива границите между действителност и въображение и героинята на брюнетката се оказва в няколко паралелни реалности.

Тя определя филма като "Много личен", защото ѝ е дал възможност да приеме собствената си идентичност "с много измерения".

Вики Крипс е полиглот. Може да играе на френски, английски, немски и люксембургски.

Вики и Тим Рот

Снимка: Getty Images