Слуховете, че 88-годишният Майкъл Кейн ще се пенсионира след последния си филм "Best Sellers", след 70-годишна кариера в киното, не са верни.

Близки до големия актьор издават, че даже чете два сценария за нови проекти.

"Що се отнася до пенсионирането, прекарах толкова години, ставайки в 6 сутринта, за да се снимам във филми, и не виждам как бих могъл да се отърва от будилника си!", каза преди време Кейн пред "Variety".

Той също така написа в Twitter: "Не съм се пенсионирал и не много хора знаят това".

Мълвата, че се оттегля от актьорството започнала в петък, когато Кейн говорил за кариерата си в радиопрограмата на Би Би Си. Той коментира, че не е имал подходящи оферти от две години и имал проблем с гръбначния стълб, който засягал крака му, и не можел да ходи много добре. Затова предположил, че надали скоро ще снима, не че иска да напуска професията.

"Никой не прави филми, в които бих искал да участвам. Но също така съм на 88. Няма много главни роли за толкова възрастен човек", казва британската звезда.

Въпреки това в последно време се появили някои предложения.

Кейн добавя, че е написал няколко книги, които са успешно публикувани и напоследък е бил повече писател. "Което е прекрасно, защото като актьор трябва да ставате в шест и половина сутринта и да отидете в студиото. Като писател можете да пишете и в леглото", споделя още той.

Със съпругата си Шакира

Снимка: Getty Images

"Никога не съм искал да се пенсионирам. Ако се бях пенсионирах на 65, никога нямаше да спечеля "Оскар", не бих снимал с Джак Никълсън (в "Кръв вино" -бел.а) и не бих участвал във всичките "Батман"-и на Кристофър Нолан", признава още той.

Кейн, който има 125 филма зад гърба си, е носител на два Оскара - за "Хана и нейните братя" и "Правилата на дома".

Майкъл Кейн е командир на Британската империя от 1992 г. и рицар-бакалавър от 2000 г. заради приноса му към драматургията.