Бившата съпруга на Ерос Рамацоти - Мишел Хунцикер, разказва в своята автобиография за 5-те години, прекарани в секта.

Вижте снимки на Мишел >>

41-годишният модел и водеща за първи път говори открито в книгата си "Един привидно перфектен живот" за членството си в сектата "Войни на светлината" и за това как организацията е контролирала живота ѝ.

В откъс от книгата, публикуван в германски медии, майката на три деца разкрива шокиращи подробности за тази част от живота си. Тя се запознава с водачката на сектата покрай бившия си съпруг Ерос Рамацоти и в продължение на 5 години се оставя тази жена да контролира живота ѝ.

"Всичко, което ядяхме, трябваше да бъде веган: Бяха разрешени плодове и зеленчуци, пшеничени кълнове, паста, бобови култури, тофу и всякакви соеви храни. Пицата беше "концентрат на демонични сили", пише Хунцикер.

Дори личният живот на сектантите бил строго контролиран.

"Беше забранено дори да мисля за секс", пише още блондинката. Но тя не можела да се откъсне: "Вярвах, че извън този кръг за мен няма нищо друго, че ще се разболея и ще умра."

Личният ѝ живот и кариерата ѝ пострадали от членството ѝ в сектата:

"Прекъснах контакт с майка ми, с близките ми приятели и колеги. Застраших цялата си кариера."

Хунцикер споделя, че са ѝ били нужни 5 години да разбере, че сектата я води към изолация. Едва тогава успява да спука сапунения мехур, в който живее, и да се върне към реалността.

41-годишната Хунцикер е майка на три деца. Тя има 21-годишна дъщеря - Аурора Софи, от брака си с Ерос Рамацоти, който продължи 11 години - от 1998 до 2009 г. През 2014 г. тя се омъжи за Томазо Трусарди, от когото има две дъщери на 4 и 3 години.