Днес в САЩ отбелязват големия празник Деня на благодарността. Семейство Обама празнува като всяко друго американско семейство... със снимка в социалните мрежи.

Вижте кадъра >>

Преди часове Мишел Обама сподели в профила си в Twitter мила семейна снимка, на която се е събрало цялото семейство Обама, заедно с двете пораснали дъщери на Барак и Мишел - Саша и Малия. Това ще е третият Ден на благодарността за тях след напускането на Белия дом.

До снимката съпругата на бившия президент на САЩ е написала: "Честит Ден на благодарността от нашето семейство".

Всъщност снимката не е нова, тя е направена още през май, няколко седмици преди по-малката им дъщеря - Саша, да завърши училище и да стане на 18 години. Тя е една от малкото снимки на цялото семейство заедно, тъй като всички са доста заети и напоследък момичетата рядко се виждат с родителите си.

Саша учи в Университета в Мичиган, а сестра ѝ Малия, която е по-голямата, отиде да учи в Харвард още през 2017 г.

Майка им - Мишел Обама, също бе много заета през последните две години. Тя издаде мемоарите си "Моята история" през 2018 г., от които вече има продадени над 10 милиона копия, като броят им продължава да расте. След издаването на мемоарите, Мишел прекара много време в пътувания за представянето на книгата.

44-ят президент на САЩ - Барак Обама, също работи върху нова книга, която трябва да излезе през 2020 г.

Наскоро двойката отпразнува 27 години от сватбата си и в поста си, свързан с това събитие, Мишел бе отбелязала, че за тях с Барак предстои нов период, в който трябва да живеят само двамата, тъй като и двете им дъщери са вече в колежа.