На 73-годишна възраст почина световноизвестният френски майстор-готвач и ресторантьор Жоел Робюшон.

"След кончината на Пол Бокюз, едно от най-големите имена в бранша, който ни напусна на 20 януари 2018 г., това е втори голям удар", заяви кулинарният критик Перико Легас, цитиран от "БФМ-ТВ".

По информация на в. "Фигаро" Робюшон е починал от онкологично заболяване, съобщават от БТА. Той е считан за един от стълбовете на френската гастрономия. Законодател на висшата кухня. Работил е в над 10 ресторанта из цял свят. Под неговото ръководство гурме заведения са били удостоявани с 32 звезди "Мишлен". През 1989 година ресторантският гид "Го Мийо" обяви Робюшон за "шеф-готвач на века".