Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, празнуват 50 години от сватбата си в Шотландия, съобщи ДПА.

Няма планирани тържества и публични събития за годишнината заради ограничителните мерки за пандемията от коронавируса. Самият принц Чарлз бе заразен с вируса и излезе от изолация миналата седмица. Камила също бе в самоизолация до понеделник.

По повод годишнината "Кларънс хаус" публикува снимка на принц Чарлз и Камила от сряда. Двамата позират пред резиденцията си Бъркхол в Балморал, Щотландия с двете кучета на Камила - Блубел и Бет.

Чарлз, който е на 71 години и Камила, на 72 г., се ожениха през 2005 г. след дългогодишна връзка, която предизвика доста полемики. След женитбата Камила се възприема като безспорен член на британското кралско семейство.

Британският престолонаследник се ожени за лейди Даяна Спенсър през 1981 г., припомня БТА. Бракът им обаче бе помрачаван през годините от слуховете за продължаващата връзка на принц Чарлз с бившата му приятелка, омъжената по онова време Камила Паркър-Боулс.

През 1992 г. правителството обяви, че принц Чарлз и принцеса Даяна смятат да се разделят. През 1997 г. тя издъхна в болница, след като бе тежко ранена в автомобилна катастрофа в Париж.