Някои момичета от малки си мечтаят за живот като в приказките. В бляновете си те срещат своя принц, който ги спасява от еднообразното ежедневие и двамата, възседнали белия му кон, галопират към залязващото зад хоризонта слънце и своя щастлив край, в който заживяват щастливо до края на дните си. Този копнеж може да продължи и в тийнейджърските години, а за някои дами дори повече... Но какво се случва, когато наистина срещнеш принц от плът и кръв? Как трябва да реагираш и какво да кажеш? Още повече, ако сърцето му вече е заето...

Най-вероятно точно тези въпроси са преминали през съзнанието на ученичка от Токио, чийто клас бе посетен от херцога на Съсекс. Преди няколко дни Хари предприе самостоятелна визита на Япония, където се състояха финалите на Световната купа по ръгби 2019. Той бе там, за да подкрепи лично отбора на Англия, който се изправи срещу този на Южна Африка. И въпреки че британците да не успяха да победят, аристократът си прекара добре в Страната на изгряващото слънце, макар и далеч от своята съпруга и син.

Вижте снимки >>

Преди спортната среща, графикът му включваше посещение на едно от местните училища, където се запозна с много от децата, изпълващи стаите на учебното заведение. Във видео, качено в официалната Twitter страница на кралското семейство, се вижда как Хари позира с тях за снимки, облечен в тъмносиня риза и панталон в същия цвят, а те държат флагчета на Обединеното кралство.

И докато разговаря с тях, едно от момичетата свенливо му отправя комплимент, казвайки му, че е красив. На кадрите се вижда как малкият син на Даяна, като истински джентълмен, единствено посочва брачната си халка и с любезна усмивка на лице отговаря, че е женен.

Снимка: Twitter

Цялата ситуация провокира смях у връстниците на момичето, което най-вероятно се е почувствало малко неудобно, въпреки че според потребителите в социалната мрежа няма нищо лошо в това човек да изрази мнението си. С думите си обаче Хари са пореден път показа, че дори и да е на хиляди километри от дома и семейството си, той винаги носи със себе си Меган и Арчи.

След това херцогът на Съсекс се видя и с параолимпийските надежди на страната, като този път той бе този, който се разсмя по време на срещата. Причината бе, че едно от момчетата му сподели, че в предстоящата игра ще подкрепя отбора на Южна Африка и се надява те да надвият англичаните.

Това бе първата официална визита на принца в Япония, състояла се едва няколко седмици след посещението на Чарлз по случай официалното възкачване на император Нарухито на трона.

Хари присъстваше и на последната среща между Англия и Южна Африка, която се състоя на финала на Световното първенство по ръгби в Париж през 2007 г. Той стана патрон на всички училища на RFU през 2013 г. и патрон на футболния съюз по ръгби през 2017 г.