Най-малкото дете на принц Уилям и Катрин направи своя дебют на балкона на Бъкингамския дворец след военния парад в чест на кралица Елизабет II.

Вижте снимки >>

Херцогът на Кембридж държеше на ръце 13-месечният си син по време на неговата първа поява на кралския балкон. Малкият Луи бе в компанията на родителите си, брат си и сестра си - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Момченцето носеше къси панталонки в кралскосиньо, съчетани с бяла ризка с бродерия в цвета на панталонките, бели чорапки и тъмносини сандали.

След парада със самолети, който включваше от исторически летателни машини до най-модерни военни самолети, прозвуча националния химн, а едногодишното момченце пляскаше с ръце.

Принц Луи махаше с ръчичка от балкона към събралото се множество. Преди това той бе заснет на един от прозорците на Бъкингамския дворец заедно със сестра си Шарлот, която му показваше тълпите от хора, събрали се за парада.

Досега принц Луи се появяваше сравнително рядко на обществени места, като изключим представянето му в деня на раждането, кръщенето и семейното пътуване до Цветното шоу в Челси.

Той се появи на бял свят на 23 април 2018 г. в болница Сейнт Мери в Лондон. Пълното му име е Луи Артър Чарлз и е пети по линия на унаследяване на британския трон след дядо си принц Чарлз, баща си - принц Уилям, брат си - принц Джордж и сестра си - принцеса Шарлот.