Децата на британския принц Уилям - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, разговаряха с природозащитника Дейвид Атънбъро и му зададоха разнородни въпроси - от застрашаването на видовете през паяците до неговите предпочитания.

Гласовете на 7-годишния Джордж, 5-годишната Шарлот и 2-годишния Луи рядко се чуват от обществото. Те разпитаха 94-годишния Атънбъро за природата. Записът е направен през септември в двореца Кенсингтън.

Вижте снимки на принц Луи >>

Тримата наследници на принц Уилям изглежда вървят по стъпките на баща си и дядо си принц Чарлз като защитници на екологични каузи.

Разговорът започва принц Джордж. "Здравейте сър Атънбъро. Кое животно мислите, че ще е следващото изчезнало?"

Сестра му Шарлот разкрива, че обича паяци, а малкият Луи пита "Кое животно харесвате?". Гласът на принц Луи досега не е чуван публично.

Миналия месец Дейвид Атънбъро беше заснет със семейството на принц Уилям в двореца Кенсингтън, след като гледаха прожекция на открито на филма "Дейвид Атънбъро: Живот на нашата планета", припомня БТА.

Британският естествоизпитател Атънбъро със семейството на принц Уилям в двореца Кенсингтън

Снимка: AP/БТА

Тогава природозащитникът подари на принц Джордж, който е трети по ред за наследяване на трона, фосилизиран зъб от акула, но това предизвика недоразумения, защото Малта поиска отговор къде го е намерил и първоначално беше заявено, че зъбът трябва да бъде върнат, но след това беше разрешено принцът да го задържи.

Принц Луи

Снимка: Официален профил в Instagram Kensington Palace / Kate Middleton