Българският филм "Посоки", който направи световната си премиера на фестивала в Кан и покори българските киносалони в началото на годината, ще има ексклузивна прожекция в рамките на "Mondial Camp", разположен зад музея "Земята и хората".

Това ще бъде и първата подобна среща със зрителите, след което филмът ще се присъедини към пътуващото кино на БНТ.

"Сигурни сме, че хората ще усетят една различна атмосфера и дори да са гледали филма, сега ще имат възможност да му се насладят под звездите и да споделят преживяването със семейство и приятели", споделят организаторите.

Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев - Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти са Стефан Командарев и Катя Тричкова ("Арго филм").

Освен "Посоки" вечерта на българското кино ще включи и дебюта на Виктор Чучков-син "Тилт", който беше № 1 в българския бокс офис за цели четири седмици. Именно в този филм изгряха младите звезди Радина Кърджилова и Явор Бахаров. Чучков Брадърс вече работят по новия си филм - "18% сиво", по романа на Захари Карабашлиев. В главната роля в предстоящото заглавие ще видим Руши Видинлиев.

По време на прожекциите посетителите ще имат възможност да се срещнат с част от екипа и актьорския състав на хитовите български продукции.

Българската кино вечер ще се проведе на 9 юли от 20 часа в рамките на  "Mondial Camp" зад музея "Земята и хората". Вход свободен!