Съд в Париж потвърди обвиненията в изнасилване и сексуално посегателство, отправени на актьора Жерар Депардийо, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Молбата му за прекратяване на разследването беше отхвърлена.

Актьорът е обвинен в изнасилване и сексуално посегателство от млада френска актриса. Това се случило в неговия дом в Париж през 2018 г. Депардийо определя твърденията като "неоснователни". Главният обвинител на Париж Реми Аиц обаче заяви, че има "сериозни и потвърдени доказателства", за да не бъдат свалени обвиненията срещу актьора по делото, заведено от младата актриса Шарлот Арно.

Embed from Getty Images

Случаят ще бъде върнат на разследващия магистрат, който ще възобнови работата си по него, обясни процедурата Аиц. Ищцата, която присъства в съдебната зала, отказа да коментира решението, но нейната защитничка, Карин Дюрио-Диебо, заяви пред Франс прес, че клиентката й одобрява. Адвокатът на Депардийо, Ерве Темим, отказа коментар.

Шарлот Арно подаде оплакване срещу актьора през лятото на 2018 г. Тогава тя е на 22 години. В него младата актриса заяви, че е била изнасилена два пъти от Депардийо в жилището му във френската столица няколко дни по-рано. На актьора бяха предявени обвинения през декември 2020 г. Той беше поставен под съдебно наблюдение, но остана на свобода.