В края на октомври миналата година, часове преди да излезе на сцената и да изнесе концерт-трибют на Майкъл Бубле, певецът Ивайло Колев беше нападнат и бит, вследствие на което бе приет в болница. Тогава, заради тежкото му състояние, се наложи представлението да бъде отменено, но днес той е по-силен от всякога и е напълно готов да зарадва своите почитатели с шоуто, което трябваше да постави. И той ще го направи - на 31 януари в столичен клуб.

Вижте снимки на Ивайло >>

В интервю за Dir.bg, състояло се малко преди нападението, Ивайло сподели, че отдавна е спрял да прави компромиси със себе си и да се "нагажда" към тенденциите в музиката. Той каза, че според него правилният стил, в който трябва да се изявява един изпълнител, е този, в който се чувства комфортно.

За него това е съвременния традиционен джаз, в който се изявява канадската звезда.

"Това е моят репертоар и отказвам всякакъв друг тип ангажименти, дори с риск да загубя пари. Хората ме възприемат и реагират много добре на трибютите на Бубле, но най-вече ми вярват, а това е най-важното нещо, когато си на сцена", сподели по онова време Колев.

Месец преди случилото се, след почти 2-годишно отсъствие от българската музикална сцена, той направи своето завръщане с песента "Не като мен", която определи като изповед за предизвестения край на всяка голяма любов. Видеото към сингъла е заснето във величествено имение от 14 век, разположено в Неаполитанския залив.

Песента звучи като саундрак на филм, а почитателите му са единодушни, че е напълно достойна да озвучи следващата продукция, посветена на британския шпионин Джеймс Бонд и дори сравняват визията на певеца с тази на култовия агент 007.

Звездата на Ивайло Колев изгря с първото музикално риалити в България - "Star Academу", където се превърна в любимец на широката публика. След това той живя в чужбина, където пя на една сцена с Том Джоунс, а след завръщането си в България издаде песента "Моя" в дует с Васил Найденов. По-късно спечели конкурса "Бургас и морето" с "Вече знам".