Певицата от САЩ Тейлър Суифт е дарила 23 000 лири на студентка, която живее във Великобритания, помагайки ѝ да сбъдне мечтата си за университетско образование.

18-годишната Витория Марио мечтаела да следва математика в университета на Уорик. Младата дама обаче се опасявала, че няма да може да събере пари, за да приеме предложеното ѝ място в престижното учебно заведение и отправила призив за помощ чрез GoFundMe, предава БТА. Именно на него откликнала Тейлър Суифт, даравяйки оставащата част от сумата, която Марио пресметнала, че ще ѝ е необходима за следването.

Вижте снимии на Тейлър >>

Витория Марио, която е от Португалия, но живее в Лондон при свои близки от четири години, споделила също, че не може да разчита на помощ от семейството, тъй като майка ѝ е в родината си, а баща ѝ е починал.

Щедрото дарение на една от най-популярните съвременни изпълнителки било придружено от посланието:

"Витория, попаднах на историята ти онлайн и бях вдъхновена от решителността и отдадеността, които влагаш, за да се сбъднат мечтите ти. Искам да даря остатъка от необходимата ти сума. Късмет във всичко, което правиш. С обич, Тейлър".