Деми Мур заведе кучето си Пилаф в Лувъра въпреки строгите правила, забраняващи влизането на животни в сградата, съобщи "Daily Mail".

59-годишната актриса публикува снимки на своето чихуахуа, с което са застанали пред безценната картина Мона Лиза. Тя е пъхнала четириногото в блузата си, което накара феновете ѝ да се чудят как изобщо е успяла да го вкара вътре.

В интернет заваляха коментари с порицания за постъпката ѝ.

В уебсайта на Лувъра изрично се посочва, че е забранено влизането в музея на каквито и да било животни, като изключение правят само кучета-водачи.

"Вътре не се допускат никакви животни, освен кучета-водачи или кучета-асистенти, придружаващи хора с двигателни или умствени увреждания", се казва в техния списък "Забранено". 

Снимка: Инстаграм

На снимките, които Деми е публикувала в Инстаграм, държи домашния си любимец пред картината на Леонардо да Винчи, а той се е сгушил в отворената ѝ блуза. Двете позират пред различни статуи.

На кадрите не се вижда друг човек, което предполага, че звездата може да е била на частна обиколка на музея.

"Пилаф превзема Лувъра", подписала е тя букетът от фотоси. 

Феновете ѝ се чудеха как Деми си позволила това въпреки правилата.

"Куче в най-добрия музей?", пита един. "Как ти е позволено да водиш куче в Лувъра?", чуди се друг. 

"Жалко е, когато знаменитостите злоупотребяват със славата си и водят домашните си любимци на места, които ние, обикновените хора, не можем. Лувъра има правила за забрана на домашни любимци, с изключение за служебни животни. Деми Мур, трябва да се информираш по-добре", гълчи я трети.

Миналия месец тя беше взела Пилаф със себе си и на снимачната площадка. Деми е голям любител на животните и миналата година разкри, че се грижи за девет кучета в имението си в Айдахо.