Васил Василев-Зуека подреди втората си изложба от 22 картини, озаглавена "Моите герои" в галерия "Le Pspillon" във Варна и по този повод гостува в големите телевизии.

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Актьорът и семейството му живеят в Испания. Те са тук за ден, за откриването на вернисажа, защото синът му Стефан не може да отсъства дълго от училище. На въпрос на Деси Стоянова в "Преди обед" по bTV намира ли нещо различно в България за тези 8 месеца откакто го няма, той отговори: "Днес ми е празничен ден и не исках да мисля за това, но щом ме попита ще ти отговоря: оставих една бедна България и понеже се движим с автомобил и по пътя за Варна сега видях една още по-бедна и по-разрушена България. Съсипани пътища, сгради в селата. Сгради, които не са паднали, защото още се чудят на коя страна да паднат".

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Зуека сподели, че се чувстват добре в Испания, щастливи са, там има слънце и море, но той рядко ги вижда, тъй като по цял ден е в ателието. "Излизам само за да закарам и прибера сина ми от училище. Всичко друго върши жена ми Ани, благодарение на нея тези картини ги има", заяви той в сутрешния блок на Нова. 

Платната разказват истории за летящи оранжеви хора, а най-чест герой в тях е Дон Кихот. Понякога в компанията на Санчо Панса върху облаци, друг път победил вятърната мелница - в картината "Чакам ви".

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Казва, че е лесно да се рисува, когато имаш идеи. Част от картините му вече са продадени, предимно българи ги купуват.

За най-важната световна тема в момента, той коментира: "Това е война и няма друга дума, щом хора умират. Ако можех, щях да отложа изложбата. Говоря с хора от Украйна, съчувствам им напълно".

Арт Галерия Le Papillon