Хартиено гнездо за яйца

Използвайте опаковъчна кафява хартия и уред за нарязване на документи, за да изработите практична кошничка за яйца, оформена като гнездо. Нарежете на ивички няколко дълги парчета опаковъчна хартия, за да можете да вплетете парчетата. За оформяне приложете няколко парчета тел, които да поддържат формата на гнездото стабилна. Оплетете едно в друго парчетата и срежете краищата под ъгъл, така че да стърчат като клончета от гнездо. Ако вплетените хартиени ивици не искат да стоят във формата, която сте изработили, можете да включите няколко капки лепило, съветват от comfort.bg.

Цветни връзки за ажурните завески

Вместо на метални халки или щипки, можете да окачите завесите в стаите чрез цветни панделки. Прокарайте разноцветните панделки през отворите в горната част на тъканта на пердетата и ги захванете за корнизите, като завържете възел в предната част. Така поставените завеси могат да се отвържат бързо, за да се смени окачването за корнизите.

Свеж акцент за празничната маса

Върху обикновена поставка за торта и кекс можете да обособите зелена инсталация с мъх и керамични фигурки, като я оформите по свое усмотрение. Поставете няколко парчета мъх, речни камъни и керамични гъбки, животни, гноми. Можете да оформите фигурите от папие маше, като използвате стари вестници, накъсана хартия и лепило, а отгоре нанесете разцветките. Под всички аксесоари можете да поставите малко цветарска пяна, която да задържа влагата в мъха и да поддържа частите стабилни. За да освежите парчетата мъх, пръскайте редовно с вода, поставена в спрей.

Морковена покривка

Разнообразни по разцветка и текстура ивици в оранжево са изрязани и пришити върху основа, което е оформена като морков. Можете да използвате парче тъкан за основа, да я изрежете и да залепите или зашиете върху нея ивиците, плътно една до друга. По периферията на покривката обшийте с оранжев кант, който стои елегантно и ведро. В горната част пришийте парче зелена тъкан, която да имитира листенцата на зеленчука. Поставете аксесоара върху празничната маса или върху страничната масичка в коридора, близо до входа.

Цветен чадър за вратата


Използвайте стария чадър. Завържете парче цветна тъкан в долната част на основата и поставете в горната свежи растения, зеленина, мъх и цветни яйчица. Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка или пластмасова чашка, за да не съхне. Окачете чадъра за вратата или го захванете с велкро в няколко зони, за да изглежда така, сякаш е залепен за вратата.

Цветни клончета

Използвайте прозрачна стъклена основа, за да поставите няколко клонки разцъфнал черешов цвят. В стъклената основа можете да поставите няколко речни камъчета и разноцветни стъклени топчета, бонбони и ядки, даже зърна кафе. Ако искате да подсилите ефекта, можете да изработите ‘черешов цвят’ от хартия.

Стъклени съдове с жълти цветчета

Поставете в чинийки стъклени съдове за декоративни свещи. Сложете по едно гумено ластиче и захванете по едно или по повече свежи стръкчета в ярки разцветки. За да поддържате тяхната свежест можете да налеете в съдовете вода, така че стеблата да са в нея.