Актьорът се снима в телевизионен сериал по нашумелия преди няколко години роман "Вълкът Сеит и Шура". Сериалът предстои да тръгне в близко време по турския телевизионен канал Д.

Вижте снимки на Къванч >>

Къванч изпълнява ролята на млад лейтенант от гвардейската рота на руския цар Николай. Болшевишката революция го откъсва от този начин на живот и той попада в списъка на хората, които трябва да бъдат убити. Партньорка на Къванч ще бъде Фарах Зейнеп Абдуллах, която нашумя с ролята на Айлин в култовия сериал "Така минава времето". За ролята Къванч изцяло промени визията си.

Част от снимките се правят в Санкт Петербург при минус 10 градуса и това доста затруднява екипа. За Къванч и за екипа в Истанбул са били изработени специални екипи с термобельо и връхни дрехи. Продуцентът Керем Чатай е ограничил времето на снимките до 6 часа през деня.

За тази си роля Къванч ще получава по 60 хиляди турски лири на епизод /приблизително толкова лева/. Къванч Татлъту и Кенан Имирзалъоглу, известен с ролята на Езел в едноименния тв сериал, а през този сезон изпълняващ главната роля в сериала "Справедливостта на Кара", засега са най-скъпо платените телевизионни актьори. Двамата са номинирани за телевизионни актьори на 2013 година в популярната традиционна новогодишна анкета на списание "Стил".