Вирджиния е талисман на екипа и придружава знаменития си татко от старта на турнето в подкрепа на Passione през 2013 г. За комфорта на детето в бекстейджа на стадион „Българска армия” ще бъде обособен специален кът за игра. Вирдижния е трети наследник за Бочели и когато проплаква на бял свят, таткото я посреща с изпълнение на Ange Adorable от операта на Шарл Гуно „Ромео и Жулиета”.

Бащинството е най-естественото нещо на света. Не разтърси живота ми, напротив – обогати го и го направи още по-смислен. Трябва да бъда много по-грижовен сега, когато имам дъщеря. За нейно щастие ще бъда стар, когато тя стане на 15. Предупредих синовете си - те носят отговорността да направят това, което аз няма да успея. Моята работа не е да сменям памперсите й, а да пея, докато заспи”, обясни преди време Андреа. „Когато й пея, захвърля играчките си и притихва вцепенена. На лицето й се изписва същото обожание, което изпитвах аз към музиката като малък”, разказва големият изпълнител.

Вижте снимки на Бочели и жена му >>

Най-продаваният класически изпълнител на всички времена, който е пял пред четирима американски президенти, двама папи и кралското семейство на Великобритания, както и на няколко церемонии на Олимпийски игри и Световни първенства, идва отново в българската столица.

На стадион "Българска армия" днес Бочели ще пее с над 130 българи, оркестъра и хора на "Класик ФМ" радио. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо "CARisMA".

 

Маестро Бочели обещава да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

Последният албум на Бочели "Passione", излязъл след един от най-продаваните дискове на класически изпълнител в историята "Amore", връща маестрото към неговата любов – романса. В него Бочели изпълнява едни от най-красивите песни, композирани някога.


ИЗБРАНО