Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета Ирина Савина с посещение на новоизграденото 140-то ОДЗ в с. Долни Богров, район Кремиковци. На международните партньори, участници в проекта, ще бъде демонстрирана съвременна система за отопление с термо помпа тип „Вода-Вода”.

По време на 6-дневния фестивал ще има множество събития, фокусирани в областта на енергийната ефективност и формулирането на по-рационален подход при потреблението на енергията във всекидневния живот на гражданите.

Част от мероприятията са насочени към подрастващото поколение, като целта е повишаване на информираността за ползите от мерките за енергийна ефективност и насърчаване на индивидуалната отговорност и самосъзнание още от ранна детска възраст.

За целевите групи, които ще вземат участие във Фестивала, са планирани: конкурс за детска рисунка, конкурс за есе, представяне на театрална постановка, разработване на образователни филми, както и демонстрации на различни видове технологии за повишаване на енергийната ефективност.

В рамките на Фестивала ще бъде проведена и заключителната конференция "Енергийна визия 2020 за градовете от Югоизточна Европа".
ИЗБРАНО