Това лято Лондонският български хор ще отбележи 15 години от създаването си с третото си турне в България. Само една трета от изпълнителите в хора са българи. Останалите са британци и чужденци от всички краища на света - от Полша, Чехия и Гърция през Германия и Франция, до далечна Азия. Това, което ги обединява, е любовта към българската народна музика.

Лондонският български хор ще пее на 4 август в Приморско (Амфитеатъра) от 19 ч., на 5 август в Созопол (Амфитеатър Аполония) от 21 ч., на 6 август в Стара Загора (Операта) от 19 ч., на 8 август в Копривщица и на 10 август в Орешак (НИХЗИ - до Троянския манастир). Концертите в Стара Загора, Копривщица и Орешак ще бъдат съвместни с Швейцарския български хор. В Стара Загора хоровете ще делят сцената и с ансамбъл “Загорче”.

Входът за всички концерти е свободен
.

Освен със своята международност, хорът се гордее и с множество постижения, които го нареждат сред най-успешните български музикални формации в света. Хорът е озвучил филма "Троя", сериала "Елизабет - непорочната кралица" и компютърната игра Halo 4. Хорът е носител на званието "Би Би Си некласически хор на годината - 2006". Певците са се колаборирали с джаз, класически и рок музиканти, сред които групата "Doves" и композитора Авшалом Каспи (2009), с Английския камерен оркестър (2011), певиците Софи Елис-Бекстър (2013) и Керис Матюс (2015). Гордеят се още с два самостоятелни албума – “Аляна галяна” (2007) и “Горо ле горо” (2012).
ИЗБРАНО