Класирането се определи от повече от 11 000 вота. В продължение на две месеца слушателите на радиото гласуваха за онези песни, които според тях имат най-вдъхновяващ и смислен текст.

На второ място в класацията е "Ако си дал" на Емил Димитров по текст на Иля Велчев. Лили Иванова със "За тебе бях" по текст на Явор Кирин е на трета позиция. "Светът е за двама" на Орлин Горанов по текст на Димитър Точев заема четвърто място. Пето е за "Синева" на Диана Експрес по текст на Павел Матев.

Шесто място заема "Богатство" на Тангра (текст Александър Петров), следват "Двама" на Мария Нейкова (Богомил Гудев), "Нашият град" на Танга (Александър Петров), Сигнал с "Да те жадувам" (Любомир Левчев). На десета позиция е "Мой свят" на Сленг по текст на  Димитър Екимов – Дими.

До 20-о място се нареждат "Сбогом, моя любов" на Васил Найденов (текст Павел Матев), "Ако има рай" (изпълнение и текст Графа), "Не остарявай, любов" на Михаил Белчев (Недялко Йорданов), "Сбогом" на Сигнал (Живко Колев), "Моя страна" на Емил Димитров (Васил Андреев), "Стари мой приятелю" на Лили Иванова и Васил Найденов (Иля Велчев), "Устрем" на Маргарита Хранова (Петя Йорданова), "Фалшив герой" (изпълнение и текст Тодор Колев), "Болката отляво" на Васил Найденов (Маргарита Петкова), "Миг като вечност" на Тодор Върбанов (Георги Константинов).

"Ах, морето"
на Тони Димитрова (текст Иван Ненков) е класирана на 27-о място.
28-о е за "Телефонна любов" на Васил Найденов (Ваньо Вълчев), а 30-о - "Бяла тишина" на Георги Минчев (Богомил Гудев).

32-о е за "Клетва" на "Щурците" (Владо Даверов). На 38-а позиция е "Ветрове" на Лили Иванова (Борис Мирчев),
"Повей, ветре" на Паша Христова (Димитър Василев) е 40-а, следва я "Огън от любов" на Силвия Кацарова и Васил Найденов (Ваньо Вълчев).

На последно място - 100, е "Моето мъжко момиче" на Стефан Данаилов и Маргарита Хранова, по текст на Недялко Йорданов. Цялата класация е публикувана на сайта на радиото.