Френски интелектуалки: Сексуалните аванси не са престъпление

stat 08:43  |  10 януари 2018 / Редактор: Нели Делчева /  
Катрин Деньов Катрин Деньов
Сн.: БТА

Група жени, сред които актрисата Катрин Деньов, публикуваха свое изявление във Франция, за да се противопоставят на кампанията за разобличаване, лансирана след обвиненията срещу Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и насилие, и да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, предаде Франс прес.

"Насилието е престъпление. Настойчивите и неумели сексуални аванси обаче не са престъпление, нито галантното поведение - мачистка агресия", са написали във в. "Монд" около 100 актриси, писателки, изследователки и журналистки, за да отхвърлят "пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу влиятелния холивудски продуцент.

Вижте снимки на Катрин Деньов >>

Според тях, "макар да е налице осъзнаване на извършваното над жени сексуално насилие, говоренето по този въпрос днес има противоположен ефект - карат ни изберем правилния тон за разговор, да не споменаваме неща, които дразнят, а онези, които отказват да се съобразят с тези изисквания, са смятани за предателки и съучастнички."

Като жени не се идентифицираме с този феминизъм, който излиза извън рамките на злоупотребата с власт и приема образа на омраза към мъжете и сексуалността, допълват подписалите текста.

Френски феминистки реагираха, като обвиниха групата, че искат да се сложи край на кампанията за разобличаване, лансирана след обвиненията срещу Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, и че презират жертвите на сексуално насилие, предаде Франс прес.

Когато се направи дори малка крачка към равенството, се намират хора, които ни предупреждават, че може да се стигне до крайности, заявяват феминистките на сайта francetvinfo.Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Яна Маринова: На 16 г. приятелят ми ме простреля
  • ”Три билборда извън града” с най-много награди БАФТА
  • Катрин с холивудски блясък на наградите БАФТА
  • Освободи се от болните и неприятни хемороиди завинаги
  • Най-големите провали на семейни снимки
  • Красавиците на СССР през 1989 година
  • Какво се крие зад обложките на известни албуми
  • Най-великите филмови персонажи на всички времена

Акценти


Красавиците на СССР през 1989 година
Идеалът за красота е подвластен на определени тенденции.

Заведения


The Secret Garden Bar & Dinner

Потопете сетивата си в едно уникално кулинарно преживяване от нов ...

La Cubanita

La Cubanita бар&динър е модерно заведение с Кубински акцент. Подч ...

Зодиак